När det gäller bolåneföretag är din förmåga att betala tillbaka det du är skyldig inom den tid du har kommit överens om en avgörande faktor att ta hänsyn till. Allt som kan påverka din förmåga att göra betalningar i tid är en anledning till oro.

Vadslagning, även känt som spel enligt definitionen från American Psychological Association, är att satsa på något värdefullt i hopp om att få något mer värdefullt. Vadslagning finns i många olika former. På senare tid har online-spel, särskilt sportspel, fått ett erkännande över hela världen.

Majoriteten av spelarna spelar i första hand för att underhålla sig själva. I deras fall är det inte ett beroende, och därför är det inte troligt att det är ett bekymmer för långivaren. De personer som ägnar sig åt problem med eller regelbundet spelande som kommer att orsaka oro för hypotekslånare.

Hur påverkar spelandet din ansökan om och ditt godkännande av hypotekslån?

Om spelandet påverkar din ekonomi negativt är det osannolikt att du blir godkänd av en långivare för hypotekslån. Om du ofta använder kreditkort för att göra satsningar eller om de pengar du spelar med utgör majoriteten av dina inkomster så kommer du att betraktas som en stor risk för kreditvärderingsföretaget.

Dessutom kommer yrkesverksamma som spelar (personer som anser att spelandet är en viktig inkomstkälla) inte att kunna få lån som baseras på vinster från spelande. Detta beror på att spelande i allmänhet betraktas som ett otryggt yrke. Det är en verksamhet med hög risk och oddsen att vinna är inte regelbundna.

Även om du kan få ett lån nu är det dock omöjligt att avgöra om detta gäller under resten av lånets löptid. Om du lyckas hitta en långivare som är villig att samarbeta kan räntan på ditt lån bli högre än vanligt. Det är också möjligt att du kommer att behöva göra ett högre avbetalningsbelopp. Detta för att kompensera den riskökning som är förknippad med satsningen.

Om spelandet sannolikt inte kommer att påverka din ansökan om hypotekslån?

När du genomgår processen för godkännande av lån när de godkänner lån undersöker långivarna många saker. En av dem är dina kontoutdrag för de senaste tre till sex månaderna. Insättningar till spelwebbplatser granskas av banken.

Men detta kommer troligen inte att orsaka problem Om du bara satsar vid enstaka tillfällen och satsar inom dina gränser. Det viktigaste att tänka på är hur stor risk du tar. Så länge du inte är en spelare som är beroende och du inte tjänar majoriteten av dina inkomster på att satsa på detta sätt bör det inte vara några problem.

Tips för att öka dina chanser att få ett godkännande av ett hypotekslån

Det rekommenderas att sluta med all vadslagning under minst tre månader före tidsfristen för ansökan om hypotekslån även för dem som spelar regelbundet. Om du kämpar med att bli av med spelandet kan det vara ett tecken på att du lider av ett beroende. Det rekommenderas att söka hjälp av en utbildad professionell person.

Få dina skulder betalda
Din skuldkvot i förhållande till din inkomst är avgörande för långivarna. För att betala av så mycket av dina kreditkortsskulder du kan kan öka chanserna att bli accepterad för bolån.

Slutsats
Processen att ansöka om och bli godkänd för ett hypotekslån kan vara ett extremt svårt förfarande. Den påverkas av många aspekter.

Spelande, oavsett om det sker på eller utanför internet, kan påverka ansökan om hypotekslån. Detta gäller särskilt för problematiska spelare. Det kan dock även gälla dem som spelar regelbundet, särskilt i fall där det finns andra överväganden med avseende på lånet. Det rekommenderas att tala med en sakkunnig hypoteksmäklare om din specifika situation.

Den här artikeln är sponsrad av lotto-online.se